تحول سازمانی در نگرش مدیران (2)
برخی واقعیت ها و ضرورت های قابل تأمل در حوزه تحول سازمانی
- سازمانها ایستا نیستند و به طور مستمر با عوامل بیرونی و درونی در کشمکش می باشند . تغییر بینش مخاطبین ( رفتار ، نگرش و انتظارات مردم ) ، قوانین جدید و تغییرات در حوزه علم و فناوری از مهم ترین عوامل بیرونی برای ضرورت انطباق و سازگاری سازمان با تغییرات محیطی است . عوامل درونی شامل ساختار ها ، رویه ها و دستورالعمل ها و به طور کلی مدل های ذهنی حاکم بر سازمان می باشد .
- برای تغییر و تحول ، برنامه ریزی و اجرا باید با در نظر گرفتن عوامل بیرونی و درونی همراه باشد . تحول امری تدریجی و زمان بر است که طی فرآیند علمی خاص همچون ذوب شدن باورهای غلط و فراگیری ارزشهای نوین و طراحی و استقرار نظام جدید و مهندسی مدیریت رخ می دهد.
- پیشرفت های گوناگون و متنوع در علم و فناوری ، مدیریت سازمان ها را از حالت سنتی خارج نموده و با تغییر و تحول سازمانی، مدیریت پویا جایگزین مدیریت سنتی شده است .
- همگام با پیشرفتهای روز و علم مدیریت پویا ، سازمان ها می باید تحولاتی آگاهانه و نوآوری های مفید را به مرحله اجرا بگذارند . تحول سازمانی یکی از مهمترین عوامل بهره وری در سازمان ها و جامعه منابع انسانی است .
- مدیران پویا و کارآمد امروزه می بایست علاوه بر وظایفی مانند برنامه ریزی ، سازماندهی و نظارت ، عوامل مؤثر در پایداری و بقاء سازمانی همچون اثربخشی و بکارگیری علم تغییر و تحول سازمانی را نیز سرلوحه امور خود قرار دهند .
- امروزه در سطح گسترده و عمومی ، سازمان ها علیرغم این که با تغییر و تحول مواجه اند ، ولی غالباً برای سازگاری و هماهنگی با این گونه تغییر و تحولات آماده نمی باشند .
- مدیریت سازمانها علاوه بر اینکه باید در برابر محیط متغیر، سازگار و انعطاف پذیر باشند بلکه باید توانایی تشخیص مشکلات و بکارگیری برنامه های تغییر و تحول سازمانی را دارا باشند .
« موفق و سربلند باشید »
دیدگاهتان را بنویسید