میلگرد بستر
با توجه به اینکه خسارت وارد بر دیوارها در هنگام زلزله ناشی از عدم اتصال پارتیشنها به سازه و ایجاد نیروهای خارج ازصفحه دردیوارها میباشد و این عامل باعث متلاشی شدن دیوار وایجاد خسارت مالی وجانی میگردد لذا استفاده از روشهایی جهت مسلح نمودن دیوارها واتصال آنها به سازه ضروری میباشد.
شرکت توسعه مسکن خاوران در جهت انجام این مهم اقدام به اجرای روش استفاده از میلگرد بستر در یک نمونه از پروژههای خودنموده است.
جهت اجرا میبایست در فواصل تعیین شده ، یک ردیف میلگرد بستر همراه قطعات اتصالی مابین اجرااجزاء تشکیل دهنده دیوار قرار قرار داده و سپس یک لایه ملات اجرا نمود .با توجه به طول ثابت میلگرد بستر(3متر)،درصورت بزگتر بودن طول دیوار ،قطعات میبایست به میزان لازم همپوشانی داشته باشند.
قطعات اتصالی
این قطعات برای دیوار هایی کاربرد دارد که بین ستون و پارتیشن فاصله لحاظ نگردد. همانطور که ذکر شد در حالتی که دیوار با ستون فاصله نداشته باشد و به عبارتی سختی دیوار آجری در سازه لحاظ شده باشد (برای دیوار های سفال امکان صرفنظر کردن از سختی به دلیل شکننده بودن آن وجود دارد) کاربرد دارد.
گیره(Anchor)
طراحی این قطعه به شکلی است که بتوان آن را بر روی هر دو نوع ستون فلزی و یا بتونی نصب نمود .جهت نصب کافی است که قطعه به ستون سازه با استفاده از الکترود رایج مصرفی در جوشکاری اسکلت فلزی جوش شود.برای نصب آن بر روی سازه های بتونی میتوان از میخ هیلتی و یا پیچ و روت پلاک استفاده کرد،بدین منظور سوراخ هایی در بالا و پایین قطعه تعبیه شده است این قطعه از جنس فولاد است که برای جلوگیری از خوردگی گالوانیزه میگردد.
قلاب(Tile)
استفاده از این قطعه بسیار آسان بوده و کافیست که قلاب از داخل شکاف گیره عبور داده شود و بر روی سطح سفال و میلگرد بستر بصورت افقی قرار گیرد.این قطعه به منظور درگیر نمودن دیوار و ستون از جنس فولاد طراحی شده و مانند بقیه قطعات برای جلوگیری از خوردگی گالوانیزه میگردد.
مزایای اجرایی
1- در این سیستم،اتصال مصالح به اسکلت فولادی اصولی تر بوده و به اسکلت آسیب نمی رسد.
2-اتصال این سیستم به اسکلت فولادی،کم هزینه تر بوده و نیازمند تمهیدات ایمنی و اجرایی کمتر می باشد.
3- اتصال این سیستم به وال پست ها در اسکلت فلزی نیز به راحتی امکان پذیر است.
4-با اجرای میلگرد بستر در دیوارهای آجربلوکه با ملات ماسه سیمان، پیوستگی مناسبتری در ملات ماسه سیمان ایجاد شده ومقاومت دیوار افزایش پیدا کرده و این عمل در هنگام زلزله موجب ایجاد یکپارچگی بیشتر در دیوار شده و مقاومت بهتری در مقابل گسیختگی و آوار شدن دیوار از خود نشان می دهد.
5-در روشهای قبل نوع اتصال میلگرد و سازه به گونه ای بود که موجب ایجاد سختی در آن بخش از سازه می شدو با توجه به مفصل بودن اتصال سیستم مسلح کننده به سازه،مشکل خاصی در رفتار اعضای سازه در هنگام زلزله ایجاد نشده و سیستم باربرجانبی در هنگام زلزله آزادی عمل خود را از دست نخواهد داد.
6- با توجه به اجرای طول محدودی از شاخک در دیوار و کم بودن طول مهاری در روشهای قبل،مهار قسمت های محدودی ازدیوار،در این روش کل دیوار به صورت کامل مقاوم سازی می شود
دیدگاهتان را بنویسید